Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010Είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εργάστηκα ως Καθηγητής Μαθηματικών στην Κόνιτσα και το Καλέντζι.

Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου  σπούδασα στην Αγγλία από όπου έλαβα το πτυχίο Μάστερ στις Επιστήμες Πληροφόρησης και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Διοίκηση Βιβλιοθηκών.

Ως Προϊστάμενος της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης συνέβαλα στην ανέγερση μιας από τις μεγαλύτερες Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, καθώς και στην οργάνωση της με εκτεταμένη χρήση της Τεχνολογίας.

Από το 2002 ως 2005 υπηρέτησα ως ο πρώτος εκλεγμένος Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στην Αθήνα. Η θητεία μου στην Εθνική Βιβλιοθήκη απέσπασε επαίνους που καταγράφηκαν σε εφημερίδες όλου του πολιτικού φάσματος (Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Ριζοσπάστης, Το Ποντίκι κ.α.). 

Διετέλεσα για χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου (Μαρούτσειο) και μέλος του Δ.Σ. του αντίστοιχου Συλλόγου του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, του Συλλόγου των  Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλούτσιανης «Η Αγία Μαρίνα» και της Εταιρείας των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Υπήρξα επιστημονικός Υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και δημοσίευσα άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες και συνέγραψα βιβλία σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας μου.

Εργάστηκα ποικιλοτρόπως για να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών των Ιωαννίνων και του Λεκανοπεδίου.

Ασχολήθηκα με τα κοινά το 2006 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων της Παράταξης  « Συμμαχία Ενεργών Πολιτών»

Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννιτών ως πλειοψηφών Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρίνα Βρέλλη του Ιωάννη και της Αλεξάνδρας Τσακούμη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πατέρας μιας θυγατέρας, πτυχιούχου του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε "Πρόσφατα τοποθετήθηκα πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων και Εκπαιδευτική ΡάδιοΤηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια-Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων". Ποιός σας τοποθέτησε εκεί;