Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

 

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ!

 

Όταν,  πριν από χρόνια, έθεσα υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Ιωαννιτών, σεβαστό μου πρόσωπο, με θητεία Δημοτικού Συμβούλου στο παρελθόν μου είπε: « Κύριε Ζάχο, δεν υπάρχει πιο  δύσκολη ψήφος από αυτή των δημοτικών εκλογών. Είναι σαν να προσπαθείς να βγάλεις το δόντι από κάποιον πριν του το βγάλει κάποιος άλλος!»

Έχοντας ως πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες και ότι πρέπει να προσπαθούμε, με τις όποιες δυνάμεις μας, να βελτιώνουμε τον τόπο μας και τη ζωή μας υπήρξα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε τέσσερες δημοτικές εκλογές. Πίστευα ότι ως εκλεγμένος θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο,  κάτι που όπως τελικά διαπίστωσα μόνο εν μέρει ισχύει.

Σήμερα, αποτιμώντας τις εμπειρίες που αποκόμισα από την συμμετοχή μου σε δημοτικές εκλογές,  διαπίστωσα,  ιδίοις όμματι,  πόσο δύσκολη είναι πράγματι η ψήφος στις δημοτικές εκλογές. Πόσο δύσκολο είναι για κάθε υποψήφιο να βγάλει «το δόντι» του ψηφοφόρου και να πάρει την πολυπόθητη ψήφο. Διαπίστωσα σε τι περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού και με τι ψυχολογική πίεση και άγχος γίνεται η προσπάθειά του!

Έχοντας διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, παρά τις τιμητικές προτάσεις που μου έγιναν για να θέσω υποψηφιότητα τόσο στον Δήμο Ιωαννιτών όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου, αποφάσισα να μην συμμετέχω στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Θέλησα να παραμείνω με την τιμητική ιδιότητα του ενεργού πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά και να προσφέρω την ενέργεια και τις γνώσεις μου για το καλό των συμπολιτών μου έξω από δημοτικές παρατάξεις και θεσμικούς ρόλους.

Με την ιδιότητα αυτή και ως απλός ψηφοφόρος βίωσα το «δράμα του ψηφοφόρου»!

Βίωσα τη δυσκολία να απαντήσεις σε προσωπικούς φίλους, άτομα με ίδιες πολιτικές απόψεις με σένα, συγγενείς,  συμπατριώτες, συνάδελφους κ.α. που υποψήφιοι στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές σε διαφορετικές παρατάξεις ζητούν την στήριξη και την ψήφο σου!

Μακάρι να μπορούσα να ψηφίσω όλους τους/τις υποψήφιους που εκτιμώ και που πιστεύω ότι αξίζουν να με εκπροσωπούν στον Δήμο και στην Περιφέρεια. Δυστυχώς όμως πρέπει να επιλέξω μια μόνο Δημοτική/Περιφερειακή παράταξη και να βάλω το πολύ μέχρι τέσσερις σταυρούς!

Εύχομαι από την καρδιά μου, να εκλεγεί ο καλύτερος Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο καλύτερος Περιφερειάρχης Ηπείρου!

Εύχομαι στον σημαντικό ρόλο και την μεγάλη ευθύνη που θα αναλάβουν να στηρίζονται από τους καλύτερους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Σύμβουλους και όλοι μαζί να δουλέψουν με ανιδιοτέλεια και σύμπνοια για να πάνε τα Γιάννενα και την  Ήπειρο μπροστά!

Εμείς, ως ενεργοί πολίτες, ας είμαστε δίπλα τους σε ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε!


        Ιωάννινα 7/10/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: