Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!


Μου κάνει εντύπωση που ακούω μερικούς να εκφράζουν την έκπληξή τους για το ότι ήταν ασυντήρητο και είναι ενδεχομένως επικίνδυνο το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου «Στέγαστρο Καλατράβα».

Προσωπικά δεν ένοιωσα καμία έκπληξη!

Δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από μια χώρα που το πολιτικό της προσωπικό και συνακόλουθα οι υπηρεσίες που ΑΥΤΟ διοικεί και ελέγχει, δεν προνοεί, δεν σχεδιάζει, δεν μελετά και δεν υλοποιεί με κριτήρια ποιότητας και βιωσιμότητας.

Δεν περιμένω πολλά  από ένα πολιτικό προσωπικό που έχει ως κύρια έγνοια την επανεκλογή του και ως εκ τούτου «προσέχει»,  πιθανόν και με άλλα «ανταλλάγματα», ποιος θα πάρει τις εργολαβίες ή τα 30χίλαρα των απευθείας αναθέσεων και που κάνει τα στραβά μάτια στις παραλήψεις και τις κακοτεχνίες των δημοσίων έργων και των δημοσίων υποδομών. Που την απασχολεί η βιτρίνα και όχι η ουσία!

Δεν περιμένω πολλά από μια χώρα της οποίας ο Πρωθυπουργός έχει ως μόνη του έγνοια να είναι « ….και οι 13 Περιφέρειες γαλάζιες στις 8 του μηνός»  αδιαφορώντας για το αν οι εκλεκτοί του Περιφερειάρχες είναι υπεύθυνοι για ζωές και περιουσίες που χάθηκαν εξαιτίας της ποιότητας των έργων που αυτοί έκαναν ή παραλείψανε να κάνουν ή  που είναι υπεύθυνοι για τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα και τις ζωές που χάθηκαν στους κακής ποιότητας δρόμους και υποδομές που αυτοί έκαναν και αυτοί δεν συντήρησαν.

Δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα, αλλά,  επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζω στις κάλπες να ψηφίσουμε αφού σκεφτούμε τα μεγάλα και όχι τα μικρά ρουσφετάκια που μας  έγιναν ή αυτά που μας υπόσχονται!

Ελπίζω να αναρωτηθούμε για παράδειγμα γιατί η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, γιατί οι υποδομές της είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όταν έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια σε αυτές, γιατί δεν είδαμε κανένα σχέδιο για την ανάπτυξή της Ηπείρου. Γιατί όταν οι άλλοι τρέχουν εμείς πηγαίνουμε με ρυθμούς χελώνας. 

Ας τα σκεφτούμε  όλα αυτά και μετά ας θυμηθούμε ποιος και ποιοι είχαν την ευθύνη για τις τύχες της περιοχής μας για δεκαετίες και μετά… ας ενεργήσουμε δεόντως!

Και ας μην ξεχνάμε ότι:

 « ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!»
Ιωάννινα 2/10/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: