Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Τα Τρίκαλα στις "21 Εξυπνότερες Πόλεις του Κόσμου"


Πολλές φορές άτομα, ομάδες, Δήμοι και Δημοτικές αρχές παρουσιάζουν με αυταρέσκεια το ασήμαντο ή το λίγο ως μεγάλο και σημαντικό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δημοτικής Αρχής των Ιωαννίνων που όταν, καθυστερημένα σε σχέση με πολλές άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδος, έσκαψε - στην κυριολεξία- τα Γιάννενα για να εγκαταστήσει δίκτυο οπτικών, με συνεχείς εμφανίσεις των μελών της προσπάθησε να μας πείσει ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ταχύτατο και δωρεάν Ίντερνετ.
Έκτοτε το έργο παραμένει
ημιτελές, δεν λειτουργεί και δεν άλλαξε σε τίποτα τις πρακτικές πρόσβασής μας στο Διαδίκτυο. Το μόνο ορατό αποτέλεσμα είναι τα χαντάκια και τα "σαμαράκια" που έμειναν στους δρόμους της πόλης μας.

Με κατευνθυνόμενη πληροφόρηση και στηριζόμενη στην άγνοια μας η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να πέρασει την άποψη ότι έκανε κάτι πολύ σημαντικό.

Για το λόγο αυτό ίσως έχει νόημα να γνωρίζουμε, ότι με απόφαση της η Intelligent Community Forum (IMF), οργανισμός που μελετά την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στις Κοινότητες του 21ου αιώνα, συμπεριέλαβε τα Τρίκαλα στις 21 εξυπνότερες πόλεις του Κόσμου για την χρήση της Τεχνολογίας και των Δικτύων στην καθημερινότητα των πολιτών τους.
Σχετικές πληροφορίες Smart21

Tο γεγονός αυτό αποδεικνύει το αυτονόητο: Η πρόοδος και η ανάπτυξη δεν έρχεται με λόγια και επικοινωνιακές αλχημείες των ταγών μιας κοινωνίας αλλά από το όραμα, την σκληρή δουλειά, τα ουσιαστικά έργα και την ενεργοποίηση όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: