Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Τί γίνεται με την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων;

Τον Δεκέμβριο του 2005 ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ν. Γκόντας δήλωνε αυτάρεσκα ότι τον Ιούνιο του 2006 η Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων θα έχει διαμορφωθεί και θα είναι καλύτερη από αυτή που είχαμε.
Το τι «παίχτηκε» με το περίφημο parking και την πλατεία ταράτσα του, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Μόνο το ότι οδηγήθηκαν σε παραίτηση ο Αντιδήμαρχος κ. Ρεστάνης με αιχμές για «ηθικά διλήμματα», και οι επιβλέποντες μηχανικοί του Δήμου «άλλα σχέδια είδαμε και άλλα έγιναν» μιλούν από μόνα τους. Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου 2008, η Πλατεία είναι μισοφτιαγμένη, χωρίς κανένα δέντρο και παγκάκια με δύο πανάσχημα γυάλινα ασανσέρ στο κέντρο της και ένα τεράστιο μεταλικό σκέπαστρο που δείχνει την εισόδο του parking.
Που είναι ο Δήμαρχος και ο κ. Αυδής που θα πρόσφεραν την καλύτερη πλατεία της Ελλάδος στα Γιάννενα; Που κρύβονται; Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε ως πολίτες και ως δημότες και να απαιτήσουμε να μας δώσουν την πλατεία που μας υποσχέθηκαν;

1 σχόλιο:

Αντώνης Δ. Πολίτης είπε...

Η δική μου αίσθηση είναι ότι αφενός δεν υπάρχει πολιτική διάθεση να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις εργολαβίες και τους διαγωνισμούς και αφετέρου υπάρχει και η αντικειμενική δυσκολία ότι όλα τα σημαντικά πράγματα σε τούτο τον τόπο γίνονται για το κέρδος. Αυτό αφορά την οικονομική διάρθρωση της κοινωνίας μας.

Νομίζω επιβεβαιώνομαι από το πρόσφατο σκάνδαλο της Siemens.

Άρα αυτό που συζητάμε δυστυχώς δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο.

Δυστυχώς, κ Γιώργο, φαίνεται ότι για να γίνει ακόμα και μια δημοτική πλατεία χρειάζεται δουλειά πολλή..

Πρέπει πρώτον ο κόσμος να επενδύσει σε άλλες αξίες και έτσι να ζητήσει και καλύτερους αντιπροσώπους στη βουλή και στη δομή του κράτους και δεύτερον να καταλάβει ότι τα νευραλγικά παραγωγικά κομμάτια της κοινωνίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Διαφορετικά αναπόδραστα θα νικά η διαφθορά και η ευτέλεια.

Φιλικά,
Αντώνης Πολίτης